duminică, 31 iulie 2011

Incepem Saptamana Jocurilooooor!

Uf! Ce de emotii! Saptamana Emotiilor tocmai a trecut si ne-a facut sa constientizam ca suntem canale imense prin care circula fluvii de emotii. Ne-a bucurat mult prezenta psihologului Anda Costache care a venit la noi cu jocuri de coeziune de grup, exercitii de constientizare si multa blandete. Copiii au inteles la orele "Jocul de-a psihologia" ca "este loc pentru toti in lume". Jocurile, testele si exercitiile pe care le-am facut zilnic au rezultat intr-o evaluare a copiilor pe care parintii au primit-o direct de la Anda.

Am jucat "Jocul Norilor" si am inaintat in fiecare zi printr-un sentiment invatand cum sa-l transformam daca este neplacut sau cum sa-l pastram daca e placut. Fiecare zi a venit cu un buchet intreg de emotii dar mai ales cu situatii perfecte in care sa experimentam relatiile dintre noi si chiar sentimentul-tema. Spre exemplu, in Ziua Furiei unii dintre noi au trait chiar aceasta emotie, iar noi am fost acolo pentru a le da prilejul sa vada ca au voie sa simta asta si ca ei stiu sa constientizeze si sa o transforme.

Joi ne-a vizitat Luminita Baltaretu - singurul consilier roman in metoda "Asculta-ti corpul" creata de Lise Bourbeau, amintindu-ne ca fiecare emotie a corpului nostru este un mesaj, si fiecare afectiune este un limbaj al emotiilor.Pornind de la o simpla raceala care inseamna cuvinte nespuse, lucruri pe care copiiii nostri nu le accepta din partea noastra si nu le exprima. Mi-am amintit cu drag cum am botezat impreuna cu Luminita saloanele ei de frumusete: Delight (afla pe 1 Mai) - beauty salon amenajat de mine acum multi ani, si "Inlight - salon de frumusete interioara" - un spatiu de dezvoltare personala aflat tot in aceeasi zona a Bucurestiului.

Cine ne-a mai vizitat: Tania Tita si Catalin Manea doi oameni care inspira si aduc bucurie si iubire in lumea asta. Pe 3 septembrie vom avea placerea sa vina din nou in Casa Norilor sustinand seminarul pentru adulti: "Iubirea pentru Tine, Iubirea pentru El" la care va astept de pe acum sa va inscrieti - tel. 0740077533 (Andreea).

Ziua de Vineri a venit apoi chiar cu Norul Iubire, concretizata in desenul comun "Povestea noastra de iubire fara de sfarsit". Va invit sa vedeti alaturi si mai jos fotografiile si filmele pe care le-am realizat in aceasta satpamana.

Am intrat in Saptamana Jocurilor si stiu de pe acum ca va fi una dintre cele mai placute pentru copiii din scoala de vara Casa Norilor. Am pregatit pentru ei jocuri de sala sau in aer liber de la noi si din culturile altori popoare, ne vom juca de dimineata pana seara, vom face mici pauze pentru joaca cu Caietul de Teme de vacanta, miercuri vom merge la Echitatie pentru a ne aminti felul in care caii stiu sa se joace cu vantul, joi vom incepe cursul de teatru - desigur, prin jocuri de rol si de grup - iar vineri vom intalni un epigramist roman care stie sa se joace fantastic cu cuvintele: Radu Ionescu.

Sunteti gata pentru Saptamana Jocurilor? Cine nu e gata il iau cu lopata direct in nori!




































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu