duminică, 24 iulie 2011

Intram in Saptamana Emotiilor!

M-am bucurat sa vad interesul parintilor care si-au inscris copiii la urmatoarea tema a Scolii de vara: Saptamana Emotiilor 25-29 iulie.

Ce vom face: initiere in vocabularul emotiilor, comunicare asertiva (vom invata si practica), transformarea emotiilor (cum pastram sentimentele si starile placute, cum le metamorfozam pe cele neplacute - un concept marca Zana Norilor), notiuni introductive de comunicare non-violenta. Personal abia astept saptamana aceasta pentru ca stiu cat de repede absorb copiii notiunile, experientele si jocurile de care se pot folosi apoi toata viata pentru a-si gestiona emotiile. Este inca un pas catre cunoasterea de sine constienta.

In fiecare zi vom stiudia cate un pachet de emotii:

Luni: Tristete versus Bucurie, Marti: Invidie versus Dorinta, Miercuri: Frica versus Iubire, Joi: Furia si asertivitatea, Vineri: Entuziasmul.

Vom folosi cu precadere pachetul de instrumente Zana Norilor (jocul de carti cu Nori-emotii, cartea despre emotii "Povestile norilor") dar si multe alte jocuri si exercitii,

De asemenea am initiat un program zilnic "Lectia de Psihologie", program in cadrul caruia vom beneficia de prezenta, consultanta si expertiza psihoterapeutei Anda Costache (in foto cu copiii din Casa Norilor) care va face cu copiii timp de 2 ore, zilnic, jocuri si teste psihologice, urmand ca vineri fiecare parinte sa primeasca o scurta evaluare scrisa pentru copilul sau. Mai multe despre Anda Costache, un om dedicat copiilor, aici.

Vom face miscare, exercitii si teatru, exprimare emotionala prin miscare corporala, vom analiza cu exemplificari video starile universale ale omului, indiferent de spatiu sau timp (rasul, plansul).

Vom avea mult de lucru, pentru ca, stiti bine, lucrul cu noi insine necesita mai mult curaj si dorinta decat multe (alte!) sporturi extreme. Dar stim ca fiecare pas e un drum in sine, si in fiecare experienta de viata invatatorul invata la fel de multe precum elevul.

La drum, asadar, impreuna, de mana!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu